Behendigheid en Flygility

De leukste behendigheidslessen in Leusden omg Amersfoort!

 Hoe werkt het?
- U schrijft zich via het formulier;
- U krijgt dan een bevestiging per mail en een factuur toegezonden binnen 4 dagen (zo niet dan even contact opnemen svp);
- De factuur dient vooraf te worden overgemaakt en dan zien wij u graag op uw uitgekozen cursus.

Flygility cursus

Bij voldoende animo deze lente
5 lessen €59,-

Behendigheidcursus

Beginners 6 april 11:00-12:00
Vervolgers 27 april 10:00-11:00
10 lessen €125,-

Leuke actieve sport voor baas en hond!

Inhoud van de cursus

Behendigheid

Agility, of behendigheid, is een actiespel waar het plezier van hond en baas voorop staat. Agility is een hondensport waarin een hond met zijn geleider een parcours met hindernissen moet afleggen, als het op wedstrijd niveau wordt gedaan: in zo kort mogelijke tijd.

Enige basiskennis van commando’s is vereist. Bij Spin & Kwispel is de behendigheid vooral bedoeld als "lekker bezig zijn met uw hond!" 

Ook pups en oudere honden zijn welkom. We passen de les aan op de groep. Geen wedstrijdniveau maar gewoon op een leuke manier met de toestellen bezig zijn! Uiteraard veiligheid voorop. 

Flygility

Flygility komt oorspronkelijk (1992) uit Nieuw Zeeland bij de NZFDA. Deze sport is een combinatie van flyball en agility (behendigheid). Flygility lijkt op flyball, maar in plaats van de vier standaard flyball sprongen worden nu een combinatie van de flyball sprongen en een selectie van behendigheidstoestellen gebruikt.

Daarnaast zijn er andere regelementen van toepassing. Behendigheidstoestellen zoals schutting en kattenloop, zijn in formaat en hoogte aangepast en ook nieuwe toestellen worden geïntroduceerd. Hoewel het een combinatie is, is er zeker meer nodig dan alleen snelheid! De hond moet zelfstandig het 30 meter lange parcours nemen. De moeilijkheidsgraad kan worden opgevoerd door;

 
  • de toestellen niet in een rechte lijn te laten lopen op weg naar de flyballbak,
  • het aantal toestellen dat genomen dient te worden
  • en de keuze uit de variatie van de toestellen.

Het parcours bestaat uit lage obstakels, zodat Flygility door elk ras van elke leeftijd en elke grootte beoefend kan worden.