Over

Renée Noor

(Eigenaar)

Mijn naam is Renée Noor en woon in Nijkerkerveen samen met mijn vriend, hond Jaimy en kat Jip. Mijn eerste hond Luna is helaas in 2017 overleden. Zij was mijn maatje, leermeester en spiegel vanaf dat ik op mijzelf woonde. Hier is mijn liefde voor honden en mijn passie voor het werk echt begonnen. Jaimy (de hond op de sneeuwfoto)  loopt dan ook vaak de hele dag met ons mee met het werk. 

Ik ben 31 jaar en ben afgestudeerd in 2008 in eerste instantie als dierenartsassistente/paraveterinair. De jaren daarna heb ik doorgeleerd voor alles wat met hondengedrag te maken heeft en vind ik het nog steeds leuk om op de hoogte te blijven van alle nieuwe ontdekkingen en leermethodes op het gebied van de kynologie. 

Door de  ervaring op kinderboerderijen, asiel/kennel, schapenbedrijf, uitlaatservice, hondenschool en dierenartspraktijken heb ik veel ervaring met verschillende soorten huisdieren.

Anna Oort (kynologisch instructeur)

Mijn naam is Anna Oort en woon in Amersfoort samen met mijn blije zwarte labrador Scott.
Op dit moment ben afgestudeerd manager dierverzorging niveau 4.
Tijdens mijn opleiding heb ik verschillende stages gelopen en ervaring opgedaan met verschillende diersoorten. Zo heb ik stage gelopen bij dierenwinkel, kinderboerderij, schapenbedrijf, asiel/kennel en de hondenuitlaatservice en hondenschool van Spin & Kwispel.
Tijdens mijn opleiding heb ik tevens mijn diploma tot kynologisch instructeur gehaald om les te geven op een hondenschool.
Met enthousiasme werk ik vanaf 2016 regelmatig als medewerkster bij Spin & Kwispel en zult u mij voornamelijk zien op de hondenschool. Anno 2018 werkt Anna ook fulltime voor het KNGF en zullen jullie haar helaas minder gaan tegenkomen. 

DSC_3779

 

Anne Hubregtse (medewerkster uitlaatservice/dierverzorging/kynologisch instructeur)

Laat ik mij even voorstellen! Ik ben Anne Hubregtse en woon in Amersfoort. Ik heb de volgende opleidingen gedaan: Dier & Management en Paraveterinair op het Groenhorst Barneveld. Mijn passie is om mensen zo goed mogelijk te helpen bij de verzorging van hun hond of kat. Zelf heb ik een hele lieve drukke Amerikaanse stafford genaamd Thyson. Mijn vrije tijd spendeer ik aan vrienden en schilderen. Op dit moment heb ik meerdere modules tot instructeur bij de opleiding van Martin Gaus behaald om nog meer te leren over hondengedrag en het lesgeven.

 

Onze visie

Voor ons is het werken met dieren onze passie waar wij met plezier onze dagelijkse job van hebben kunnen maken. 

Met de hondenschool streven we naar een zo persoonlijk mogelijke begeleiding die prettig is voor eigenaar en hond. Een diervriendelijke manier van trainen staat bij ons hoog in het vaandel. Wij werken dan ook niet met zogenaamde "hulpmiddelen" zoals slipkettingen, blafbanden of ander dieronvriendelijk materiaal. Wij hanteren kleine groepen en streven ernaar om iedereen te helpen die bij ons komt met een bepaald doel met zijn of haar viervoeter. Wij werken met de zogenaamde "positieve bekrachtiging" van juist gedrag, waardoor de hond een training krijgt die binnen het gezin en maatschappij past. 

Met de uitlaatservice streven wij naar een zo stabiel mogelijke groep, waarbij we de eigenaar zoveel mogelijk kunnen helpen wanneer zij deze dienst nodig hebben. Bij ons is iedere sociale hond welkom en maken wij geen onderscheid in ras of geslacht. Wanneer de hond in onze groep past en matcht is er een mogelijkheid!

Wij zorgen er allemaal voor dat we bijgeschoold blijven en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in ons vakgebied. Ook met onze eigen honden zitten wij niet stil. Het kunnen verplaatsen in de cursist is dan ook erg belangrijk vinden wij als trainers! 

 

Samen bereik je meer!

Spin en Kwispel werkt graag samen met collega hondenscholen zoals Hondenschool Sammie. Met Samantha organiseren we EHBO workshops, Hondentaal lezingen en andere leuke bezigheden. Gezamenlijk zorgen wij voor de cursussen op www.hond-online.nl

Daarnaast werken wij veel samen met de dierenwinkel Jumper Amersfoort. Hier worden ook lessen gegeven en geven wij regelmatig leuke workshops en lezingen. 

Ook op kattengebied komen we regelmatig problemen tegen. Denk dan aan plassen in huis, agressie of angst. Hierbij komt Claudia van der Linden van Analyze Cat dan helpen. Ook wij geven regelmatig lezingen over honden/katten samen en leren ontzettend veel van elkaars werk. 

Samen weet en kun je meer! 
sam

Chantal Quist (medewerkster uitlaatservice/dierverzorging/kynologisch instructeur)

Hallo!
Mijn naam is Chantal Quist,

Ik ben in opleiding tot begin november 2019 tot hondengedragstherapeut vanuit een opleiding van Hondenspecialisten NL. Daarbij ben ik dierverzorger vanuit de Helicon opleiding. Cursus tot Flygility instructeur ondertussen afgerond en behaald. Met de jaarlijkse bijscholingen en workshops/lezingen/seminairs houd ik mijn kennis up 2 date. 
Met deze opleidingen is Spin & Kwispel op mijn pad terecht gekomen. Nu kan en mag ik via dit bedrijf mijn kennis en kunde delen met een hele hoop mensen en dieren. Elke dag geniet ik weer van alle blije snuiten, en de mooie succes momenten die ik mensen zie maken samen met hun dier. Dit zal ik hopelijk  nog voor een lange tijd mogen mee maken, van leren en in groeien!
Mijn eigen huis dierentuin bestaat op dit moment uit konijnen en een kat, in de toekomst komen daar weer velen snuiten bij! 

 

Noëlla Hol (Dierverzorgster weekend/vakantiehulp)

Hallo allemaal,
Mijn naam is Noëlla Hol en woon in Amersfoort. Momenteel ben ik bezig met de opleiding Paraveterinair op het Aeres MBO in Barneveld, ik zit nu in het 3e leerjaar. Zelf heb ik vijf lieve katten thuis, waarvan er vier uit Spanje komen en een van een boerderij in Nederland. In mijn vrije tijd rijd ik graag paard en vind ik het natuurlijk super leuk om bezig te zijn met dieren.
Mijn doel is om ervoor zorgen dat jullie dieren het zo fijn mogelijk hebben in de tijd dat wij voor ze zorgen. Tevens zult u mij kunnen tegenkomen op de hondenschool waar ik vrijwillig mijn kennis over hondengedrag en training bij leer.