Over

Renée Noor

(Eigenaar)

Mijn naam is Renée Noor en woon in Nijkerkerveen samen met mijn partner, hond Jaimy, kippen en kat Jip. Mijn eerste hond Luna is helaas in 2017 overleden. Zij was mijn maatje, leermeester en spiegel vanaf dat ik op mijzelf woonde. Hier is mijn liefde voor honden en mijn passie voor het werk echt begonnen. Jaimy (de hond op de sneeuwfoto)  loopt dan ook vaak de hele dag met ons mee met het werk.

Ik ben 31 jaar en ben afgestudeerd in 2008 in eerste instantie als dierenartsassistente/paraveterinair. De jaren daarna heb ik doorgeleerd voor alles wat met hondengedrag te maken heeft en vind ik het nog steeds leuk om op de hoogte te blijven van alle nieuwe ontdekkingen en leermethodes op het gebied van de kynologie.

Door de  ervaring op kinderboerderijen, asiel/kennel, schapenbedrijf, uitlaatservice, hondenschool en dierenartspraktijken heb ik veel ervaring met verschillende soorten huisdieren.

Anna Oort (kynologisch instructeur)

Mijn naam is Anna Oort en woon in Amersfoort samen met mijn blije zwarte labrador Scott.
Op dit moment ben afgestudeerd manager dierverzorging niveau 4.
Tijdens mijn opleiding heb ik verschillende stages gelopen en ervaring opgedaan met verschillende diersoorten. Zo heb ik stage gelopen bij dierenwinkel, kinderboerderij, schapenbedrijf, asiel/kennel en de hondenuitlaatservice en hondenschool van Spin & Kwispel.
Tijdens mijn opleiding heb ik tevens mijn diploma tot kynologisch instructeur gehaald om les te geven op een hondenschool.
Met enthousiasme werk ik vanaf 2016 regelmatig als medewerkster bij Spin & Kwispel en zult u mij voornamelijk zien op de hondenschool. Anno 2018 werkt Anna ook fulltime voor het KNGF en zullen jullie haar helaas minder gaan tegenkomen. 

DSC_3779

 

Anne Hubregtse (medewerkster uitlaatservice/dierverzorging/kynologisch instructeur)

Laat ik mij even voorstellen! Ik ben Anne Hubregtse en woon in Amersfoort. Ik heb de volgende opleidingen gedaan: Dier & Management en Paraveterinair op het Groenhorst Barneveld. Mijn passie is om mensen zo goed mogelijk te helpen bij de verzorging van hun hond of kat. Zelf heb ik een hele lieve drukke Amerikaanse stafford genaamd Thyson. Mijn vrije tijd spendeer ik aan vrienden en schilderen. Op dit moment heb ik meerdere modules tot instructeur bij de opleiding van Martin Gaus behaald om nog meer te leren over hondengedrag en het lesgeven.

 

Loveley van der Velden (individuele uitlaat + dierverzorgster)

 

Hallo allemaal!

Mijn naam is Lovely van der Velde, ik zal Spin & Kwispel vanaf februari vast aanvullen op de maandagen, dinsdagen en donderdagen in de individuele uitlaatservice en dierverzorging.
Ik ben 23 jaar en woon in Soest. Thuis heb ik 2 lieve en drukke honden, Keke een husky en Belize een zwerfhondje uit Portugal. Van kleins af aan heb ik al een grote droom, mijn eigen hondenpension! Om mijn droom te realiseren heb ik de opleiding dierverzorging en management gedaan en in 2018 afgerond aan het Aeres in Barneveld. Tijdens deze opleiding heb ik verschillende stages gelopen, waar ik veel ervaring op heb kunnen doen met honden, katten en knaagdieren maar ook verschillende dierentuin dieren.

Voor nu wil ik nog meer ervaring opdoen met honden en hun gedrag bij Spin & Kwispel als medewerker uitlaatservice en dierverzorger. Ook wil ik de opleiding tot kynologisch instructeur gaan volgen begin 2020.

Ik verheug mij op al jullie leuke viervoeters, tot snel! 

Onze visie

Voor ons is het werken met dieren onze passie waar wij met plezier onze dagelijkse job van hebben kunnen maken. 

Met de hondenschool streven we naar een zo persoonlijk mogelijke begeleiding die prettig is voor eigenaar en hond. Een diervriendelijke manier van trainen staat bij ons hoog in het vaandel. Wij werken dan ook niet met zogenaamde "hulpmiddelen" zoals slipkettingen, blafbanden of ander dieronvriendelijk materiaal. Wij hanteren kleine groepen en streven ernaar om iedereen te helpen die bij ons komt met een bepaald doel met zijn of haar viervoeter. Wij werken met de zogenaamde "positieve bekrachtiging" van juist gedrag, waardoor de hond een training krijgt die binnen het gezin en maatschappij past. 

Met de uitlaatservice streven wij naar een zo stabiel mogelijke groep, waarbij we de eigenaar zoveel mogelijk kunnen helpen wanneer zij deze dienst nodig hebben. Bij ons is iedere sociale hond welkom en maken wij geen onderscheid in ras of geslacht. Wanneer de hond in onze groep past en matcht is er een mogelijkheid!

Wij zorgen er allemaal voor dat we bijgeschoold blijven en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in ons vakgebied. Ook met onze eigen honden zitten wij niet stil. Het kunnen verplaatsen in de cursist is dan ook erg belangrijk vinden wij als trainers! 

 

Samen bereik je meer!

Spin en Kwispel werkt graag samen met collega hondenscholen zoals Hondenschool Sammie. Met Samantha organiseren we EHBO workshops, Hondentaal lezingen en andere leuke bezigheden.

Daarnaast werken wij veel samen met de dierenwinkel Jumper Amersfoort. Hier worden ook lessen gegeven en geven wij regelmatig leuke workshops en lezingen.

Ook op kattengebied komen we regelmatig problemen tegen. Denk dan aan plassen in huis, agressie of angst. Hierbij komt Claudia van der Linden van Analyze Cat dan helpen. Ook wij geven regelmatig lezingen over honden/katten samen en leren ontzettend veel van elkaars werk.

Samen weet en kun je meer!
sam

Chantal Quist (medewerkster uitlaatservice/dierverzorging/kynologisch instructeur)

Hallo!
Mijn naam is Chantal Quist,

Ik ben in opleiding tot begin november 2019 tot hondengedragstherapeut vanuit een opleiding van Hondenspecialisten NL. Daarbij ben ik dierverzorger vanuit de Helicon opleiding. Cursus tot Flygility instructeur ondertussen afgerond en behaald. Met de jaarlijkse bijscholingen en workshops/lezingen/seminairs houd ik mijn kennis up 2 date. 
Met deze opleidingen is Spin & Kwispel op mijn pad terecht gekomen. Nu kan en mag ik via dit bedrijf mijn kennis en kunde delen met een hele hoop mensen en dieren. Elke dag geniet ik weer van alle blije snuiten, en de mooie succes momenten die ik mensen zie maken samen met hun dier. Dit zal ik hopelijk  nog voor een lange tijd mogen mee maken, van leren en in groeien!
Mijn eigen huis dierentuin bestaat op dit moment uit konijnen en een kat, in de toekomst komen daar weer velen snuiten bij! 

 

Joyce Visser (Kynologisch instructeur)

 

Mijn naam is Joyce Visser en ik woon in Harderwijk. Hier woon ik samen met mijn vriend, mijn honden Mylo (keeshond) en Bowie (border collie), en onze twee cavia’s. Aangezien ik een passie voor honden heb, ben ik in 2017 als vrijwilliger begonnen met lesgeven op een hondenschool. Nadat wij in 2018 onze Bowie als pup in huis namen, waar ik veel van heb geleerd, is deze passie nog verder gegroeid. Ik wilde steeds meer weten over hoe honden leren en deze kennis overbrengen aan andere honden eigenaren. Daarom heb ik besloten om te starten met de opleiding tot kynologisch instructeur, welke ik inmiddels heb afgerond. Ook bij Spin & Kwispel zal ik te zien zijn op de hondenschool, en hoop alle trouwe viervoeters en hun baasjes wat bij te brengen!

Naast mijn passie voor honden, ben ik ook werkzaam als verzorgende IG in de ouderenzorg. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met onze eigen honden en hun sporten zoals agility, flygility, schapendrijven en dogfrisbee.

Hopelijk zie ik jullie snel op de hondenschool!

 

Kelsey Vlug (weekendverzorgster en kynologisch instructeur)

Hallo!, mijn naam is Kelsey Vlug en woon in Zeist.

Samen met mijn 2 honden Cooper (dwerg-teckel en diabetes signaalhond) en Moor (kruising dwerg-kees/ poedel), woon ik gezellig bij mijn ouders.

Vanaf kleins af aan ben ik op gegroeid met honden, die mijn interesse altijd hebben gewekt over het gedrag, herkomst en hoe hen iets aan te leren. Naast honden hebben wij ook kippen, konijnen en cavia’s gehad. De liefde voor dieren is mij met de paplepel in gegoten.

Na het behalen van mijn opleiding Sport en bewegingsleider, ben ik mijn droom achterna gegaan en de opleiding Kynologische instructeur gedaan, hierbij ben ik begonnen met stage te lopen bij een hondenschool, waar ik veel kennis en ervaring heb opgedaan, door mijn ervaring en kennis in de sport ben ik hier de cursus “ honden bootcamp” gaan geven. Zo kon ik mijn twee passies heel mooi combineren. Ik geniet ervan wanneer ik mijn kennis kan delen met andere honden eigenaren. Vandaar dat jullie mij veel tegen zullen komen op de hondenschool en daarnaast zal ik ook af en toe uw huisdier verzorgen.

Naast de hondenschool , ben ik in de ochtenden, werkzaam bij Ouwehands dierenpark als facilitair dienstverlener en in de middagen mijn eigen uitlaatservice, waarbij mijn 2 honden altijd mee zijn.

In mijn vrije tijd ben ik veel bij de voetbalclub ( Edo) te vinden.

Tot snel bij de hondenschool!!