Over

Renée Noor

(Eigenaar)

Mijn naam is Renée Noor en woon in Leusden samen met mijn vriend, hond Jaimy en kat Jip. Mijn eerste hond Luna is helaas in 2017 overleden. Zij was mijn maatje, leermeester en spiegel vanaf dat ik op mijzelf woonde. Hier is mijn liefde voor honden en mijn passie voor het werk echt begonnen. Jaimy (de hond op de sneeuwfoto)  loopt dan ook vaak de hele dag met ons mee met het werk. 

Ik ben 30 jaar en ben afgestudeerd in 2008 in eerste instantie als dierenartsassistente/paraveterinair. De jaren daarna heb ik doorgeleerd voor alles wat met hondengedrag te maken heeft en vind ik het nog steeds leuk om op de hoogte te blijven van alle nieuwe ontdekkingen en leermethodes op het gebied van de kynologie. 

Door de  ervaring op kinderboerderijen, asiel/kennel, schapenbedrijf, uitlaatservice, hondenschool en dierenartspraktijken heb ik veel ervaring met verschillende soorten huisdieren.

Jessica Rietveld

(instructeur en gedragstherapeute)

Jessica van Straten (Speur instructeur)

Mijn naam is Jessica van Straten, ik ben 42 jaar oud en geniet volop van mijn 4 honden. 
Ervaring met trainen van honden heb ik opgedaan tijdens mijn werkzaamheden als hulp- & blindengeleidehondentrainer bij Martin Gaus in Lelystad. Bij Martin Gaus heb mijn instructeurs diploma behaald en tevens heb ik meerdere workshops gevolgd. Tevens ben ik begonnen met de opleiding tot kynologisch gedragstherapeut.

Daarnaast maak ik elke dag lange wandelingen met mijn honden en doe ik met mijn labradors aan jachttraining en speuren.

jessica

Anna Oort (instructeur + dierverzorging)

Mijn naam is Anna Oort en woon in Amersfoort samen met mijn blije zwarte labrador Scott.
Op dit moment ben afgestudeerd manager dierverzorging niveau 4.
Tijdens mijn opleiding heb ik verschillende stages gelopen en ervaring opgedaan met verschillende diersoorten. Zo heb ik stage gelopen bij dierenwinkel, kinderboerderij, schapenbedrijf, asiel/kennel en de hondenuitlaatservice en hondenschool van Spin & Kwispel.
Tijdens mijn opleiding heb ik tevens mijn diploma tot kynologisch instructeur gehaald om les te geven op een hondenschool.
Met enthousiasme werk ik vanaf 2016 regelmatig als medewerkster bij Spin & Kwispel en zult u mij zien op de hondenschool bij de dierverzorging en uitlaatservice.
Anno 2018 werkt Anna voor het KNGF en zullen jullie haar helaas minder gaan tegenkomen. 

DSC_3779

 

Anne Hubregtse (medewerkster uitlaatservice/dierverzorging/instructeur)

Laat ik mij even voorstellen! Ik ben Anne Hubregtse, ik ben 24 jaar en woon in Amersfoort. Ik heb de volgende opleidingen gedaan: Dier & Management en Paraveterinair op het Groenhorst Barneveld. Mijn passie is om mensen zo goed mogelijk te helpen bij de verzorging van hun hond of kat. Zelf heb ik een hele lieve drukke Amerikaanse stafford genaamd Thyson. Mijn vrije tijd spendeer ik aan vrienden en schilderen. Op dit moment ben ik bezig met de tweede module bij de opleiding van Martin Gaus om nog meer te leren over hondengedrag en het lesgeven.

 

Onze visie

Voor ons is het werken met dieren onze passie waar wij met plezier onze dagelijkse job van hebben kunnen maken. 

Met de hondenschool streven we naar een zo persoonlijk mogelijke begeleiding die prettig is voor eigenaar en hond. Een diervriendelijke manier van trainen staat bij ons hoog in het vaandel. Wij werken dan ook niet met zogenaamde "hulpmiddelen" zoals slipkettingen, blafbanden of ander dieronvriendelijk materiaal. Wij hanteren kleine groepen en streven ernaar om iedereen te helpen die bij ons komt met een bepaald doel met zijn of haar viervoeter. Wij werken met de zogenaamde "positieve bekrachtiging" van juist gedrag, waardoor de hond een training krijgt die binnen het gezin en maatschappij past. 

Met de uitlaatservice streven wij naar een zo stabiel mogelijke groep, waarbij we de eigenaar zoveel mogelijk kunnen helpen wanneer zij deze dienst nodig hebben. Bij ons is iedere sociale hond welkom en maken wij geen onderscheid in ras of geslacht. Wanneer de hond in onze groep past en matcht is er een mogelijkheid!

Wij zorgen er allemaal voor dat we bijgeschoold blijven en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in ons vakgebied. Ook met onze eigen honden zitten wij niet stil. Het kunnen verplaatsen in de cursist is dan ook erg belangrijk vinden wij als trainers! 

 

Samantha van Leur

(eigenaar van Hondenschool Sammie & mede eigenaar van Hond-Online)

Spin en Kwispel werkt graag samen met collega hondenscholen en hiervan is Hondenschool Sammie er één van. Samen met Samantha organiseren we workshops, lezingen en andere leuke bezigheden. Samen zijn wij eigenaar van www.hond-online.nl 
sam

Chantal Quist (Kynologisch instructeur en Dierverzorgster)

Hallo!
Mijn naam is Chantal Quist,
Na een leuke en leerzame stage te hebben gelopen bij Spin & Kwispel, en mijn diploma als dierverzorger te hebben behaald heb ik mijn toekomst plannen duidelijker!
Ik ben een opleiding in kynologie gaan volgen en hierom mag ik mijn kennis met jullie delen via Spin & Kwispel.
Ik zal mee lopen met alle diensten, genieten van heerlijke wandelingen met jullie honden, verzorgen en knuffelen van jullie dieren aan huis, daarnaast zal ik ook actief zijn op de hondenschool.
Ik kijk uit naar de ontmoetingen en de gezellige werk dagen samen met het team, de klanten en de geweldige dieren!

 

 

Caroline Krabshuis (Kynologisch instructeur)

Mijn naam is Caroline Krabshuis, ik woon in Maarn en heb een Border collie genaamd Pretty waarmee ik Therapie aan meervoudig gehandicapten geef.

Ik heb mijn leven lang honden gehad in verschillende soorten en maten en heb daarmee heel veel verschillende dingen gedaan. oa. speuren, schapendrijven, dogdance, behendigheid, inpulscontrolle en G&G. in het verleden ben ik werkzaam geweest als hondentrimster, dierenartsassistente en schaapsherder. Daarnaast heb ik vaak individuele les gegeven en nu ben ik bezig om van mijn passie voor honden mijn werk te maken door me te specialiseren als trainer van Therapiehonden voor mensen met autisme en/of Ptss. Daarom ben ik nadat ik bij Dogswork was afgestudeerd als therapiehondentrainer me verder gaan specialiseren door diverse opleidingen en lezingen te volgen en heel veel boeken te lezen. Momenteel ben ik daarom bezig met de opleiding tot Kynologisch instructeur en gedragstester bij Dogvision.
Ik probeer de wereld een beetje door de ogen van een hond te bekijken om een betere band met meer rust en vertrouwen tussen eigenaar en hond te bewerkstelligen. Ik hoop u dan ook binnenkort op de dinsdagavond bij Spin & Kwispel te mogen verwelkomen voor de puppycursus.

 

 

Irma van Duin (Hoopers instructeur)

 

Ik ben gedragstherapeut voor honden (Dogvision) en instructeur. Mijn belangrijkste doel bij het begeleiden van eigenaren is dat hond en eigenaar plezier hebben en prettig samenwerken. Mijn trainingsmethode is dan ook positief: ik beloon positief gedrag en zet geen druk op de hond. En deze manier wil ik graag aan eigenaren overbrengen.