Over

Renée Noor

(Eigenaar)

Mijn naam is Renée Noor en woon in Leusden samen met mijn vriend, hond Jaimy en kat Jip. Mijn eerste hond Luna is helaas in 2017 overleden. Zij was mijn maatje, leermeester en spiegel vanaf dat ik op mijzelf woonde. Hier is mijn liefde voor honden en mijn passie voor het werk echt begonnen. Jaimy (de hond op de sneeuwfoto)  loopt dan ook vaak de hele dag met ons mee met het werk. 

Ik ben 30 jaar en ben afgestudeerd in 2008 in eerste instantie als dierenartsassistente/paraveterinair. De jaren daarna heb ik doorgeleerd voor alles wat met hondengedrag te maken heeft en vind ik het nog steeds leuk om op de hoogte te blijven van alle nieuwe ontdekkingen en leermethodes op het gebied van de kynologie. 

Door de  ervaring op kinderboerderijen, asiel/kennel, schapenbedrijf, uitlaatservice, hondenschool en dierenartspraktijken heb ik veel ervaring met verschillende soorten huisdieren.

Anna Oort (instructeur + dierverzorging)

Mijn naam is Anna Oort en woon in Amersfoort samen met mijn blije zwarte labrador Scott.
Op dit moment ben afgestudeerd manager dierverzorging niveau 4.
Tijdens mijn opleiding heb ik verschillende stages gelopen en ervaring opgedaan met verschillende diersoorten. Zo heb ik stage gelopen bij dierenwinkel, kinderboerderij, schapenbedrijf, asiel/kennel en de hondenuitlaatservice en hondenschool van Spin & Kwispel.
Tijdens mijn opleiding heb ik tevens mijn diploma tot kynologisch instructeur gehaald om les te geven op een hondenschool.
Met enthousiasme werk ik vanaf 2016 regelmatig als medewerkster bij Spin & Kwispel en zult u mij zien op de hondenschool bij de dierverzorging en uitlaatservice.
Anno 2018 werkt Anna voor het KNGF en zullen jullie haar helaas minder gaan tegenkomen. 

DSC_3779

 

Anne Hubregtse (medewerkster uitlaatservice/dierverzorging/instructeur)

Laat ik mij even voorstellen! Ik ben Anne Hubregtse, ik ben 24 jaar en woon in Amersfoort. Ik heb de volgende opleidingen gedaan: Dier & Management en Paraveterinair op het Groenhorst Barneveld. Mijn passie is om mensen zo goed mogelijk te helpen bij de verzorging van hun hond of kat. Zelf heb ik een hele lieve drukke Amerikaanse stafford genaamd Thyson. Mijn vrije tijd spendeer ik aan vrienden en schilderen. Op dit moment ben ik bezig met de tweede module bij de opleiding van Martin Gaus om nog meer te leren over hondengedrag en het lesgeven.

 

Irma van Duin (Hoopers instructeur)

 

Ik ben gedragstherapeut voor honden (Dogvision) en instructeur. Mijn belangrijkste doel bij het begeleiden van eigenaren is dat hond en eigenaar plezier hebben en prettig samenwerken. Mijn trainingsmethode is dan ook positief: ik beloon positief gedrag en zet geen druk op de hond. En deze manier wil ik graag aan eigenaren overbrengen.
 

Onze visie

Voor ons is het werken met dieren onze passie waar wij met plezier onze dagelijkse job van hebben kunnen maken. 

Met de hondenschool streven we naar een zo persoonlijk mogelijke begeleiding die prettig is voor eigenaar en hond. Een diervriendelijke manier van trainen staat bij ons hoog in het vaandel. Wij werken dan ook niet met zogenaamde "hulpmiddelen" zoals slipkettingen, blafbanden of ander dieronvriendelijk materiaal. Wij hanteren kleine groepen en streven ernaar om iedereen te helpen die bij ons komt met een bepaald doel met zijn of haar viervoeter. Wij werken met de zogenaamde "positieve bekrachtiging" van juist gedrag, waardoor de hond een training krijgt die binnen het gezin en maatschappij past. 

Met de uitlaatservice streven wij naar een zo stabiel mogelijke groep, waarbij we de eigenaar zoveel mogelijk kunnen helpen wanneer zij deze dienst nodig hebben. Bij ons is iedere sociale hond welkom en maken wij geen onderscheid in ras of geslacht. Wanneer de hond in onze groep past en matcht is er een mogelijkheid!

Wij zorgen er allemaal voor dat we bijgeschoold blijven en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in ons vakgebied. Ook met onze eigen honden zitten wij niet stil. Het kunnen verplaatsen in de cursist is dan ook erg belangrijk vinden wij als trainers! 

 

Samen bereik je meer!

Spin en Kwispel werkt graag samen met collega hondenscholen zoals Hondenschool Sammie en Hondenschool Dogsblog. Met Samantha organiseren we EHBO workshops, Hondentaal lezingen en andere leuke bezigheden. Gezamelijk zorgen wij voor de cursussen op www.hond-online.nl

Nicolle Franken van Dogsblog verzorgt onze leuke speurlessen en valt regelmatig in. Samen bereik je meer! 
sam

Chantal Quist (Kynologisch instructeur en Dierverzorgster)

Hallo!
Mijn naam is Chantal Quist,

Ik ben in opleiding tot hondengedragstherapeut vanuit een opleiding van Hondenspecialisten NL. Daarbij ben ik dierverzorger vanuit de Helicon opleiding.
Met deze opleidingen is Spin & kwispel op mijn pad terecht gekomen. Nu kan en mag ik via dit bedrijf mijn kennis en kunde delen met een hele hoop mensen en dieren. Elke dag geniet ik weer van alle blije snuiten, en de mooie succes momenten die ik mensen zie maken samen met hun dier. Dit zal ik hopelijk  nog voor een lange tijd mogen mee maken, van leren en in groeien!
Mijn eigen huis dierentuin bestaat op dit moment uit konijnen en een kat, in de toekomst komen daar weer velen snuiten bij! 

 

Caroline Krabshuis (Kynologisch instructeur)

Mijn naam is Caroline Krabshuis, ik woon in Maarn en heb een Border collie genaamd Pretty waarmee ik Therapie aan meervoudig gehandicapten geef.

Ik heb mijn leven lang honden gehad in verschillende soorten en maten en heb daarmee heel veel verschillende dingen gedaan. oa. speuren, schapendrijven, dogdance, behendigheid, inpulscontrolle en G&G. in het verleden ben ik werkzaam geweest als hondentrimster, dierenartsassistente en schaapsherder. Daarnaast heb ik vaak individuele les gegeven en nu ben ik bezig om van mijn passie voor honden mijn werk te maken door me te specialiseren als trainer van Therapiehonden voor mensen met autisme en/of Ptss. Daarom ben ik nadat ik bij Dogswork was afgestudeerd als therapiehondentrainer me verder gaan specialiseren door diverse opleidingen en lezingen te volgen en heel veel boeken te lezen. Momenteel ben ik daarom bezig met de opleiding tot Kynologisch instructeur en gedragstester bij Dogvision.
Ik probeer de wereld een beetje door de ogen van een hond te bekijken om een betere band met meer rust en vertrouwen tussen eigenaar en hond te bewerkstelligen. Ik hoop u dan ook binnenkort op de dinsdagavond bij Spin & Kwispel te mogen verwelkomen voor de puppycursus.

 

 

Marian van Gerven (Kynologisch instructeur)

Mijn naam is Marian van Gerven, woonachtig in Soest, samen met Margriet, korthaar collie Maya en Abessijn Spijker. Ik deel al ruim 30 jaar mijn leven met honden en heb met al mijn honden getraind. Wat we deden, hing af van de interesse en het talent van de betreffende hond; variërend van GG, IPO (combinatie van speuren, gehoorzaamheid en pakwerk), behendigheid, UV (20 km naast de fiets), balans & coördinatie, hersenwerk, speuren (mantrailen) en sinds kort detectie.

Op dit moment heb ik een korthaar collie, Maya, met wie ik lessen volg in speuren en balans & coördinatie. Maar we vinden ook hersenwerk, detectie of lekker in het bos wandelen leuk.

In de afgelopen 30 jaar zijn de inzichten met betrekking tot honden, hondengedrag en – opvoeding/ training sterk veranderd. De huidige positieve trainingsmethoden dragen bij aan het welzijn van honden. Natuurlijk blijf ik op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

Ik heb hondentraining gegeven bij verschillende verenigingen en clubs. Ik ben gediplomeerd Kynologisch Instructeur en heb het diploma voor dierenasiel- en pensionhouder en Kynologische Kennis I. Begin 2019 rond ik de HBO-opleiding tot hondengedragstherapeut bij Dogvision af.

Als instructeur en hondengedragstherapeut hoop ik bij Spin & Kwispel een bijdrage te leveren aan een goede relatie tussen eigenaar en hond.