Gedragstherapie

Soms zit je met je handen in het haar. Je hebt het idee dat je geen controle hebt over je hond, dat je niet weet wat je doen moet en ook geen uitzicht tot verbetering ziet. Bij deze problemen kan het verstandig zijn om gedragstherapie in te zetten. De hond wordt dan in zijn eigen omgeving geobserveerd zodat we naar de oorzaak van het probleem kunnen gaan zoeken. Aan de hand hiervan zetten we een plan op om het probleem op te lossen. Je kunt een gedragstherapie consult aanvragen via het inschrijfformulier en daar in uw probleem voorleggen. We komen in de meeste gevallen eerst bij jou thuis langs waarbij het gehele gezin aanwezig kan zijn en daarna begint er een gerichte training op maat. We zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Hondenspecialisten, werken volgens de nieuwste inzichten, zijn jaarlijks bijgeschoold en gediplomeerd. Een goede band tussen hond en eigenaar staat bij ons centraal, net zoals positief trainen bij ons van groot belang is. Wij werken zonder dwang en met beloningen. In een consult leren we u naar de hond te kijken, signalen te herkennen en deze om te buigen naar gewenst gedrag. Het op een rustige veilige manier in contact komen met jouw hond met wederzijds respect en vertrouwen is van groot belang bij een goede training.

Welke problemen vallen onder gedragstherapie?

Verlatingsangst, Extreem trekgedrag op straat, Angstige honden, Agressie bij mensen/honden, Niet komen wanneer de hond los loopt, Hyperactiviteit bij bijvoorbeeld bezoek, Reactiviteit naar fietsers/hardlopers, Angst voor vuurwerk/harde geluiden, Sloopgedrag Omgeving Nijkerkerveen, Nijkerk, Leusden, Amersfoort, Achterveld en omg. Let op: Bij het niet afspreken van het follow up consult binnen 6 weken na het eerste consult vervalt deze mogelijkheid. Houd jouw therapeut op de hoogte van de vorderingen of tegenslagen in de training.  Vervolg prive-lessen na jouw gedragstherapie kosten 50,- per uur
Therapie pakket Basis €165,-
 • Consult aan huis 1,5 uur
 • Gedragsrapport/behandelplan wat per mail wordt opgestuurd
 • Nabespreking na een maand per mail of telefoon
 • Reiskosten boven de 15km reisafstand (heen + terug) vanaf Nijkerkerveen (3864LD) 30 cent per km.
 • 10% korting op workshops of lezingen die door Spin & Kwispel gegeven worden (niet bij gastinstructeurs) tot 6 maanden na het eerste consult. 
KAT-HOND pakket 175,-
In samenwerking met Analyze Cat hebben we een speciaal pakket voor combinatie Hond-Kat problemen. Hierbij komen Claudia van der Linden en Renée Noor samen bij u thuis langs voor een geschikt advies op maat voor uw hond & kat. Denk aan bijvoorbeeld de volgende problemen: – De hond rent achter de kat aan – De kat is bang voor de hond en komt niet in de kamer – De hond is bang voor de kat – De kat plast in huis sinds de hond er is Tevens maken wij een samengevoegd verslag na het huisbezoek. Reiskosten: 21 cent per km buiten Amersfoort en Nijkerkerveen

Therapiepakket Extra €255,-

 • Consult aan huis 1,5 uur
 • Gedragsrapport/behandelplan wat per mail wordt opgestuurd
 •  Kosteloze beantwoording van vragen (telefonisch of per mail)
 •  Twee follow up consulten aan huis of een af te spreken les 45-60 min
 •  10% korting op workshops of lezingen die door Spin & Kwispel gegeven worden (niet bij gastinstructeurs) tot 6 maanden na het eerste consult.Reiskosten boven de 15 km reisafstand (heen+terug) vanaf Nijkerkerveen (3864LD) 30cnt per km.

THERAPIE PAKKET TRAJECT €355,-

 • Consult aan huis
 • Gedragsrapport/behandelplan wat per mail wordt opgestuurd
 • 5 privelessen van 45 minuten
 • 10% korting op workshops of lezingen die door Spin & Kwispel gegeven worden (niet bij gastinstructeurs) tot 6 maanden na het eerste consult.
 • Reiskosten boven de 15 km reisafstand (heen+terug) vanaf Nijkerkerveen (3864LD) 30cnt per km.Met dit traject ga je een intensief trainingsprogramma in waarbij je 6 weken met begeleiding met jouw hond aan de slag gaat. Na het eerste consult aan huis ga je 5 weken achter elkaar in een priveles aan de slag met een op maat gemaakte training.
Dit traject is bijvoorbeeld fijn voor honden die reactief zijn of angstproblemen hebben.