OPRICHTER EN EIGENARESSE

Renée Noor

Mijn naam is Renée Noor en woon in Nijkerkerveen samen met mijn partner, hond Jaimy en hond Billie, vele kippen en kat Jip. Mijn eerste hond Luna is helaas in 2017 overleden. Zij was mijn maatje, leermeester en spiegel vanaf dat ik op mijzelf woonde. Hier is mijn liefde voor honden en mijn passie voor het werk echt begonnen. Jaimy & Billie lopen dan ook vaak de hele dag met ons mee met het werk.

Ik ben afgestudeerd in 2008 in eerste instantie als dierenartsassistente/paraveterinair. De jaren daarna heb ik doorgeleerd voor alles wat met hondengedrag te maken heeft en vind ik het nog steeds leuk om op de hoogte te blijven van alle nieuwe ontdekkingen en leermethodes op het gebied van de kynologie. Hieronder kun je al mijn opleidingen en bijscholingen vinden. 

Door de ervaring op kinderboerderijen, asiel/kennel, schapenbedrijf, uitlaatservice, hondenschool en dierenartspraktijken heb ik veel ervaring met verschillende soorten huisdieren.

Door al mijn opleidingen en cursussen zet ik mij nu in als Dierverzorgster, Paraveterinair, Kynologisch instructeur, Puppycoach en Gedragstherapeute

MEER OVER MIJ

Ik ben al vanaf mijn 10de bezig met dieren omdat ik als vrijwilligster op een kinderboerderij ging werken. Daarnaast ben ik opgegroeid met huisdieren en verzorgde ik met liefde voor de dieren van de buren en omgeving. Het was dan ook niet verrassend toen ik ervoor koos om mijn opleiding tot dierenartsassistente te doen.

Werkend als assistente bleef ik mijzelf bijscholen op voornamelijk het gebied van honden, hier lag mijn grootste interesse. In 2008 nam ik dan ook mijn eigen hond die mijn grootste leermeester is geweest. In 2010 koos ik ervoor om zelfstandig cursussen te gaan geven door Spin & Kwispel op te zetten.

Met Luna ben ik naar verschillende cursussen geweest waaronder gehoorzaamheid, behendigheid, treibball, balans en coördinatie, hoopers, geurdetectie en praktijkspeuren. Jaimy heb ik leren kennen toen ik mijn verloofde heb leren kennen, ik was op slag verliefd op beiden! Met haar heb ik toen Luna overleden was dan ook weer nieuwe cursussen gevolgd. Billie is er pas vanaf oktober 2020 bij gekomen, zij was het lievelingetje uit de uitlaatservice die helaas niet bij haar oude baasjes kon blijven en dus een nieuw gouden mandje zocht. 


MIJN OPLEIDINGEN

-Paraveterinair Dierenartsassistente Barneveld
– Kynologisch Instructeur bij Quiebus
– Treibball instructeur 1& 2
– Flyball instructeur
– Balans en Coordinatie Workshop
– Cirkeltraining workshop
– Lezing Dominantie Monique Bladder
– Lezing Angst Monique Bladder
– Dogfrisbee instructeur
– Clickertrainingsworkshop Patrick Slagboom
– Masterclasses van Jolein van Weperen (HS de Laar), “luisteren is leuk”
– Workshop Creatief Lesgeven Judith Lissenberg
– Nascholingscursus “Lesgeven op de Hondenschool: het kan anders!”
– Instructeurscursus Hoopers
– Gedragstesten-cursus bij Martin Gaus
– Symposium Wolf VS Hond– BAT lezing Monique Bladder
– BAT workshop Monique Bladder
– Bijscholing “omgangsvormen hond” van Judith Lissenberg
– Geert de Bolster “connectiemethode” weekend
– Instructeurscursus Zelfbeheersing & Zelfvertrouwen N&N dogtrainers
– Workshop Detectie bij “werken met je hond”
– Workshop Coaching met honden bij Iris Kok & Nicky Jenken
– Cursus voor instructeurs, omgaan met Hoog Risico honden
– Monique Bladder: Uitvallen in huis, hoe los je dat op?
– Lezing “wat zegt mijn kat” van Claudia van der Linden
– Kong Training
– Lezing Sam Turner Balans & Coördinatie en propriocepsis
– Communicatietraining voor instructeurs
– Hondengedragstherapeut & Puppycoach bij Nederlandse vereniging van hondenspecialisten
– Doggydance instructeurs scholing door Eline van Oosterom
– Seminar Abnormaal gedrag bij honden – Argos
– Jachtcursus training voor instructeurs
– Intervisiedag Nederlandse vereniging van hondenspecialisten – letselschade bijtincidenten door Advocaat Biemond.
– Hondenagressie naar mensen – Tinley
– Seminar gedragstmedicatie – Argos
– VDG bijscholing psychofamaca, supplementen en feromonen
– Interventiedag en bijscholingsdag Nederlandse vereniging van hondenspecialisen met een lezing over castratie en sterilisatie door Dog Knows en de werking van Adaptil door Cefa
– Honden Instructeurs Congres 2021 Annorlunda 
– Intervisiedag 2021 “gedragsproblemen icm maag/darmklachten door Yvette van Veldhuijsen” en “Rationele blik naar de risico’s van HR Honden” door Laure Ann Oh my dog hondenkenniscentrum. 
– Lezing Kinderspel – Judith Lissenberg (kinderen in de cursus) 
– Angst voor honden thema avond Edupet 14 okt 2021Instructeurs & mederwerkers

Voor ons is het werken met dieren onze passie waar wij met plezier onze dagelijkse job van hebben kunnen maken. 

Met de hondenschool streven we naar een zo persoonlijk mogelijke begeleiding die prettig is voor eigenaar en hond. Een diervriendelijke manier van trainen staat bij ons hoog in het vaandel. Wij werken dan ook niet met zogenaamde “hulpmiddelen” zoals slipkettingen, blafbanden of ander dieronvriendelijk materiaal. Wij hanteren kleine groepen en streven ernaar om iedereen te helpen die bij ons komt met een bepaald doel met zijn of haar viervoeter. Wij werken met de zogenaamde “positieve bekrachtiging” van juist gedrag, waardoor de hond een training krijgt die binnen het gezin en maatschappij past. 

Met de uitlaatservice streven wij naar een zo stabiel mogelijke groep, waarbij we de eigenaar zoveel mogelijk kunnen helpen wanneer zij deze dienst nodig hebben. Bij ons is iedere sociale hond welkom en maken wij geen onderscheid in ras of geslacht. Wanneer de hond in onze groep past en matcht is er een mogelijkheid!

Wij zorgen er allemaal voor dat we bijgeschoold blijven en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in ons vakgebied. Ook met onze eigen honden zitten wij niet stil. Het kunnen verplaatsen in de cursist is dan ook erg belangrijk vinden wij als trainers! 

Anna Oort

Kynologisch instructeur

Met enthousiasme werk ik vanaf 2016 regelmatig als medewerkster bij Spin & Kwispel en zal je mij nu voornamelijk zien op de hondenschool. Anno 2018 werk ik ook met heel veel plezier fulltime voor het KNGF als hondentrainer. Ik geef daarom nog sporadisch les. Ik geef voornamelijk de speurlessen en gevorderden cursussen. Ook is de hond – paard les door mij geïntroduceerd en een succes geworden op de hondenschool. 

Jouw naam hier? 

Stuur jou cv en brief naar info@spinenkwispel.nl

Wij zoeken: 
– instructeurs met diploma’s
– weekendhulp/vakantiehulp dierverzorging

x

Loveley van der Velden

Uitlaatservice/ dierverzorgster/ kynologisch instructeur

Van kleins af aan heb ik al een grote droom, mijn eigen hondenpension! Om mijn droom te realiseren heb ik de opleiding dierverzorging en management in 2018 afgerond aan het Aeres in Barneveld. Ook heb ik mijn diploma’s als instructeur behaald en blijf ik mij hierin regelmatig bijscholen. Hiernaast ben ik bezig met het behalen van een diploma als hondentrimster. 

Chantal Quist

Uitlaatservice/dierverzorging/
kynologisch instructeur

Elke dag geniet ik weer van alle blije snuiten, en de mooie succes momenten die ik mensen zie maken samen met hun dier. Dit zal ik hopelijk nog voor een lange tijd mogen mee maken, van leren en in groeien! Mijn eigen huis dierentuin bestaat op dit moment uit konijnen en een kat, in de toekomst komen daar weer velen snuiten bij! Mijn opleiding tot gedragstherapeut en puppycoach hoop ik dit jaar verder te kunnen afronden bij de Nederlandse Hondenspecialisten. 

Kelsey Vlug

kKnologisch instructeur

Vanaf kleins af aan ben ik op gegroeid met honden, die mijn interesse altijd hebben gewekt over het gedrag, herkomst en hoe hen iets aan te leren. Naast honden hebben wij ook kippen, konijnen en cavia’s gehad. De liefde voor dieren is mij met de paplepel in gegoten.

Mijn eigen teckel Cooper heb ik opgeleid tot diabeteshond, hierdoor heb ik veel kennis en ervaring opgedaan op het gebied van speur/detectiewerk. Verder heb ik mijn diploma tot kynologisch instructeur bij O&O behaald. 

Mijn opleiding tot sportinstructeur heeft ertoe geleid dat ik een bijscholing heb gevolgd om dit ook met honden te doen. 

Romy van Beek

Kynologisch instructeur

Met de komst van mijn eerste hond is er een passie ontstaan. Ik heb al snel geleerd dat elke hond anders is en juist dat vind ik zo leuk aan dit vak. Ik wil voor elke hond en elke eigenaar mogelijkheden creëren. Ik vind heel veel hondenrassen leuk en zie overal een uitdaging in. Ik kan niet wachten om met alle honden aan de slag te gaan. Mijn diploma bij de Martin Gaus academie behaald en leer daar nog steeds door. Naast de basistrainingen geef ik ook behendigheidstraining en heb ik veel ervaring opgedaan bij het opvoeden en trainen van mijn eigen 3 honden. 

Jouw naam hier?

Dat kan! Wij zoeken regelmatig goede medewerkers en instructeurs

Intresse? Neem dan contact op via info@spinenkwispel.nl of bel naar 085-0041885