Hondensporten & Fun lessen

Money can buy you the best dog but only love & fun will wag its tail.

Samen met je hond bezig zijn. Dat is het uitgangspunt van onze sportlessen. We geven les op recreatief niveau. Heb je wedstrijdambities? Dan raden we je aan om te kijken bij een kynologenclub. Belangrijkste tijdens de lessen is dat jij en jouw hond op een veilige kalme manier plezier hebben in de diverse hondensporten die er zijn. Onze instructeurs volgen regelmatig bijscholing om op de hoogte te zijn van alle laatste kennis.

Bij Spin en Kwispel bieden we de volgende sporten: Behendigheid, Hoopers, Flygility, Treibball, Dogdance, Speuren en Dogfrisbee. Zit jouw sport er niet tussen? Bel gerust en vraag naar de mogelijkheden. 

Behendigheid & Flygility

Behendigheid kennen we allemaal als spectaculaire hondensport. De hond moet in een zo kort mogelijke tijd op aanwijzingen van de eigenaar een parcours afleggen. Dit is een actieve hondensport waarin de adrenaline flink kan stijgen. We raden dit daarom ook af voor jonge honden en honden die makkelijk overprikkelt raken. We bieden wel aangepaste lessen aan voor pups en jonge honden. Hierbij passen we het niveau en de hoogte van de materialen aan. 

Flygility is daarentegen een nog onbekende hondensport. Het is een kruising van Flyball (waar de hond zo snel mogelijk over een lijn van 3 sprongen de bal moet halen en terugbrengen naar de start) en behendigheid. De rechte lijn van de flyball wordt nu gevuld met materialen (zoals de brug, tunnel of kattenloop) van de behendigheid en kan wel 30 meter lang worden. 

Flygility is geschikt voor nagenoeg elk ras, jong en oud, groot of klein! Geen probleem! Hier houden we rekening mee met de opbouw van het parcours.

Kosten: 10 lessen 155,-

We starten 16 okt om 09:00 en om 10:00 weer met 10 lessen behendigheid
We starten 23 okt om 9:00 en om 10:00 weer met 10 lessen flygility
Deze cursussen zijn om de week. 

Treibball

Bij Treibbal ligt er in het midden van een groot veld 8 grote ballen (meestal gymnastiekballen). De baas staat met zijn hond aan de rand van het veld bij een goal. Op teken van de baas dient de hond zo snel mogelijk de ballen (een voor een) terug te drijven naar de baas, waar de ballen dan ook nog in de goal moeten belanden.Het is daarom een sport die uitermate geschikt is voor honden die drijven leuk vinden. Maar ook jonge honden, oude honden en honden met een beperking beleven hier plezier aan. Zeker als je een hond hebt die het leuk vindt om samen iets te doen.

In onze workshop/cursus gaan we jullie leren hoe je de hond kunt trainen tot het sturen en duwen van de bal. We behandelen verschillende commando’s en situaties. Elke hond kan dit leren, dus ook niet honden die niet gefokt zijn om te drijven!

Op aanvraag mogelijk
Priveles 42,- per uur 
5x 45 min voor 155,- prive

Dogdance (freestyle obedience)

Dogdance is een creatieve hondensport waarbij er geen vastgestelde oefeningen zijn, alle bedenkbare (dans)vormen zijn mogelijk mits het geen gevaar voor mens en dier vormt.

Je hoeft hier dus niet lenig met een grote conditie of behendig voor te zijn, voor iedereen is deze sport mogelijk! Het is een ideale manier om met jouw hond een leuke band op te bouwen en een uurtje lekker bezig te zijn met verschillende leuke oefeningen.

Denk daarbij bijvoorbeeld aan een rondje om de hond zijn as, een buiging waar bij de hond zijn voorpoten naar benden zet of een slalom door de benen van de eigenaar! Alles is mogelijk! Je hoeft dus niet écht te dansen! 

Lijkt jou dit leuk? Schrijf je in! Per cursus is er plek voor 6 combinaties.

Dogfrisbee

Dogfrisbee© is een intensieve sport voor baas én hond waarbinnen veiligheid voorop staat. Het beoefenen van de sport bevordert de conditie van baas en hond en tevens de relatie tussen beide. De sport kan zowel recreatief- als op wedstrijdniveau gespeeld worden.

Dogfrisbee is een zo intensief omdat de aangeboden frisbee’s constant getraceerd worden en er wordt uiterste concentratie gevraagd wanneer het gaat om de diversiteit van de aangeboden oefeningen.

Tijdens de workshop leer je veiligheid omtrent het frisbee, een goede warming up/cooling down, hoe te gooien en we behandelen 3 worpen/trucs/doggydance samen met de frisbee. Deze workshop is ook op aanvraag te realiseren op verenigingen of als priveles.

Kosten:
Workshop 19,95,- excl frisbee
Dogfrisbee 5,- 

Priveles: 45,- per uur excl frisbee

Snuffel FUN en praktijkspeuren

Je hond zijn wereld bestaat voor een groot deel uit geur, en hier kan je dus ontzettend veel leuke dingen mee doen zoals praktijkspeuren, detectie, zoekwerk etc. In de cursus snuffel FUN ga je samen met jouw groepje deze takken van sport “besnuffelen”. En het leuke is: ALLE HONDEN KUNNEN DIT!

Praktijkspeuren: hierbij is het de bedoeling dat de hond het spoor van een ‘slachtoffer’ loopt tot aan de plek waar deze zich bevind. Ook voor honden die nog nooit gespeurd hebben is dit een super leuke uitdaging! Hiervoor kun je terecht bij onze instructeur Anna Oort (werkzaam bij het KNGF). Dit kan in kleine groepjes of prive. 

Snuffel FUN en praktijkspeuren  wordt geboden in Leusden en Amersfoort. Iedere hond, jong en oud, dapper of onzeker, kan mee doen met deze lessen. We gaan met een groepje van maximaal 6 honden aan de slag met de oefeningen. Dit zal grotendeels aan de lijn gebeuren. 

Tijdens de lessen maak je kennis met diverse speur- en zoekmogelijkheden. De neus staat bij deze lessen immers centraal! De les duurt ca. 1 uur per keer.

Cursus snuffelfun 140,- euro voor 10 lessen, we starten 4 groepen
Groep 1 – 10:00-11:00 vanaf 27 nov om de week
Groep 2 – 11:00-12:00 vanaf 27 nov om de week
Groep 3 – 10:00-11:00 vanaf 4 dec om de week
Groep 4 – 11:00-12:00 vanaf 4 dec om de week

Het praktijkspeuren en privespeuren zit voorlopig vol, bericht ons gerust als je in de interesse groep wilt, deze worden eerst benaderd voor nieuwe cursussen online komen. 

Doggy Bootcamp

Honden bootcamp is fitness in de buiten lucht of thuis voor baas en hond.

Wilt u een gezonde, actieve lifestyle na streven dan is dit de oplossing. Wil je samen met je hond trainen, aan jullie band en conditie werken, dan is honden bootcamp iets voor jullie. Honden bootcamp is een fitness programma in de buitenlucht lekker thuis of andere gewenste locatie. Enige wat je nodig hebt is je mobiel of een computer.Door middel van hardlopen, intervaltrainingen, fitnessoefeningen en interactieve games voor hond en baas, werk je niet alleen samen maar verbeter je ook de band.

Hoe gebeurt dit?
* verbrandt meer dan 600 calorieën
*spieropbouw
* conditie opbouw
* mentale uitputting hond en baas
*gehoorzaamheid hond verbeteren
*honden van alle leeftijden kunnen mee doen, iedereen kan zijn eigen niveau aanhouden
* verbetering hond/ baas relatie

Wat in huis halen?
* hondensnoepjes
* GOED HUMEUR!
* wat ruimte om je heen, binnen of buiten

Deze cursus is ook te koop in filmpjes zodat je er op elk gewenst tijdstip mee aan de gang kunt! 
Locatie: Thuis
Kosten: 25 euro voor 3 lessen per huishouden

Priveles is ook mogelijk, een personal trainer voor jou en jouw hond in 1! Deze lessen worden door Kelsey Vlug gegeven. Met haar diploma’s op honden én sportgebied een geweldige combinatie! 

Sport & Spel Cursus

Wil jij een leuke combinatie van sporten en plezier? Doe dan mee met onze FUN cursus! 

Op de boerderij de Riet in Leusden verzorgen we weer 10 leuke lessen met verschillende sporten en plezier voor baas en hond. Gewoon lekker bezig zijn met je viervoeter dus! 

De lessen die je bijvoorbeeld kunt verwachten zijn: Rally O, Hoopers, Dogfrisbee, Doggydance, Behendigheid, Flyball, Speuren etc. 

Startdata: 30 juni 12:30-13:30 VOL
10 lessen 135,-
Locatie Asschatterweg 60 Leusden