Hondensport en fun lessen

Samen met je hond bezig zijn. Dat is het uitgangspunt van onze sportlessen. We geven les op recreatief niveau. Heb je wedstrijdambities? Dan raden we je aan om te kijken bij een kynologenclub. Belangrijkste tijdens de lessen is dat jij en jouw hond op een veilige kalme manier plezier hebben in de diverse hondensporten die er zijn.

Onze instructeurs volgen regelmatig bijscholing om op de hoogte te zijn van alle laatste kennis. Bij Spin en Kwispel bieden we de volgende sporten: Behendigheid, Hoopers, Flygility, Treibball, Dogdance, Speuren, Detectie en Dogfrisbee. Zit jouw sport er niet tussen? Bel gerust en vraag naar de mogelijkheden.

Start behendigheid: 19 aug 19:00 en 20:00

Treibball

Bij Treibbal ligt er in het midden van een groot veld 8 grote ballen (meestal gymnastiekballen). De baas staat met zijn hond aan de rand van het veld bij een goal. Op teken van de baas dient de hond zo snel mogelijk de ballen (een voor een) terug te drijven naar de baas, waar de ballen dan ook nog in de goal moeten belanden.Het is daarom een sport die uitermate geschikt is voor honden die drijven leuk vinden. Maar ook jonge honden, oude honden en honden met een beperking beleven hier plezier aan. Zeker als je een hond hebt die het leuk vindt om samen iets te doen.

In onze workshop/cursus gaan we jullie leren hoe je de hond kunt trainen tot het sturen en duwen van de bal. We behandelen verschillende commando’s en situaties. Elke hond kan dit leren, dus ook niet honden die niet gefokt zijn om te drijven!

Dogdance (freestyle obedience)

Dogdance is een creatieve hondensport waarbij er geen vastgestelde oefeningen zijn, alle bedenkbare (dans)vormen zijn mogelijk mits het geen gevaar voor mens en dier vormt.

Je hoeft hier dus niet lenig met een grote conditie of behendig voor te zijn, voor iedereen is deze sport mogelijk! Het is een ideale manier om met jouw hond een leuke band op te bouwen en een uurtje lekker bezig te zijn met verschillende leuke oefeningen.

Denk daarbij bijvoorbeeld aan een rondje om de hond zijn as, een buiging waar bij de hond zijn voorpoten naar benden zet of een slalom door de benen van de eigenaar! Alles is mogelijk! Je hoeft dus niet écht te dansen! Lijkt jou dit leuk? Schrijf je in! Per cursus is er plek voor 6 combinaties.

Workshop: 30 juni 19:00

Dogfrisbee

Dogfrisbee© is een intensieve sport voor baas én hond waarbinnen veiligheid voorop staat. Het beoefenen van de sport bevordert de conditie van baas en hond en tevens de relatie tussen beide. De sport kan zowel recreatief- als op wedstrijdniveau gespeeld worden.

Dogfrisbee is een zo intensief omdat de aangeboden frisbee’s constant getraceerd worden en er wordt uiterste concentratie gevraagd wanneer het gaat om de diversiteit van de aangeboden oefeningen.

Tijdens de workshop leer je veiligheid omtrent het frisbee, een goede warming up/cooling down, hoe te gooien en we behandelen 3 worpen/trucs/doggydance samen met de frisbee. Deze workshop is ook op aanvraag te realiseren op verenigingen of als priveles. 

Kosten:
Workshop 19,95,- excl frisbee
Priveles: 45,- per uur excl frisbee

Snuffel FUN, DETECTIE en praktijkspeuren

Je hond zijn wereld bestaat voor een groot deel uit geur, en hier kan je dus ontzettend veel leuke dingen mee doen zoals praktijkspeuren, detectie, zoekwerk etc. In de cursus snuffel FUN ga je samen met jouw groepje deze takken van sport “besnuffelen”. En het leuke is: ALLE HONDEN KUNNEN DIT!

Praktijkspeuren: hierbij is het de bedoeling dat de hond het spoor van een ‘slachtoffer’ loopt tot aan de plek waar deze zich bevind. Ook voor honden die nog nooit gespeurd hebben is dit een super leuke uitdaging! Hiervoor kun je terecht bij onze instructeur Anna Oort (werkzaam bij het KNGF). Dit kan in kleine groepjes of prive. 

Detectie: hierbij leer je de hond het zoeken van een bepaalde geur aan zoals douane honden die ook doen. De hond leert een bepaalde indicatie aan waardoor jij weet dat de geur gevonden is. Een leuke uitdagende sport die ook zeer geschikt is voor oudere honden. Honden van alle leeftijden en rassen zijn welkom. 

Al het neuswerk  wordt aangeboden in Leusden en Amersfoort. Iedere hond, jong en oud, dapper of onzeker, kan mee doen met deze lessen. We gaan met een groepje van maximaal 6 honden aan de slag met de oefeningen. Dit zal grotendeels aan de lijn gebeuren. 

Tijdens de lessen maak je kennis met diverse speur- en zoekmogelijkheden. De neus staat bij deze lessen immers centraal! De les duurt ca. 1 uur per keer.

De groepslessen zit voorlopig vol, bericht ons gerust als je in de interesse groep wilt, deze worden eerst benaderd voor nieuwe cursussen online komen. 

Priveles is mogelijk op aanvraag. 

Groepsles met max 4 honden Detectie vanaf

5 aug 14:00 

rally o 

Rally-o (o staat voor obedience) komt uit Amerika. Het is een sport waarbij ze gehoorzaamheidsoefeningen hebben gemixt. Je loopt samen met je hond een parcours dat bestaat uit meerdere gehoorzaamheidsoefeningen. Elk parcours is anders en is afhankelijk van het niveau. De moeilijkheidsgraad kan dus worden opgevoerd. 

Deze sport is voor iedereen toegankelijk na de puppycursus. Je bent in deze lessen op een leuke ontspannen manier samen bezig met het parcours. Plezier staat zoals in al onze cursussen voorop waarbij we ongedwongen gaan werken aan een betere baas hond verhouding. 

Startdata: 17 aug 17:00-17:50
5 lessen 70 euroSport & Spel Cursus

Wil jij een leuke combinatie van sporten en plezier? Doe dan mee met onze FUN cursus! 

Op de boerderij op de Asschatterweg 60 in Leusden verzorgen we weer 5 leuke lessen met verschillende sporten en plezier voor baas en hond op een mooi afgesloten veld. Gewoon lekker bezig zijn met je viervoeter dus! 

De lessen die je bijvoorbeeld kunt verwachten zijn: Rally O, Hoopers, Dogfrisbee, Doggydance, Behendigheid, Flyball, Speuren etc. 

Startdata: 13 juli 17:00-17:50